Grimm, Jacob - Grimm, Wilhelm

Vissza

Családi mesék

(2009)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Gyermekirodalom
Fordítás: Adamik Lajos, Márton László
Oldalszám: 680
Méret: Kötve, 167 x 228 mm
ISBN: 978-80-8101-206-8
elfogyott:
Bolti ár
3 990 Ft / 14,70 €
Kedvezményes ár 20%:
3 192 Ft / 11,76 €

Holle anyó és Csipkerózsika, Hófehérke és Rigócsőr király, Hamupipőke és Pirosbúbocska, Bátyácska és Húgocska, Békakirály és Vashenrik – ki ne ismerné a Grimm-mesék jóságos és gonosz hőseit, állatbőrbe bújt tündéreit, elvarázsolt királyait, ördöggel cimboráló földönfutóit és megbabonázott hercegkisasszonyait?

 

Wilhelm és Jacob Grimm a 19. század elején kezdtek hozzá a német népmesekincs gyűjtéséhez, évtizedeken át bővítették, szerkesztették, fésülték és rendezték az anyagot, mígnem összeállt a „végleges”, kétszáz mesét számláló gyűjtemény, a „Gyermek- és családi mesék” – rövidebben a Családi mesék. A zsenialitás talán csak szorgalom kérdése, vallotta Goethe – és valóban, a világ meseirodalmának e legnépszerűbb, legtöbbször kiadott és legtöbb nyelvre fordított alapműve a fivérek gyűjtői és szerkesztői szorgalmának, a szorgos munkájuk eredményeként létrejött műfaji gazdagságnak és sokszínűségnek köszönheti páratlan sikerét. Megtalálható e gyűjteményben a mese valamennyi típusa a néhány soros mondókáktól, trufáktól és csúfolóktól a tréfás és szomorú állatmeséken és példázatokon át egészen a nagyobb lélegzetű, epikus ívű elbeszélésekig – így pedig nem kétséges, hogy minden mesekedvelő olvasó megleli benne a kedvének és ízlésének valót.

 

A Családi mesék a népmesegyűjtemények leghíresebb mintájává vált, a máig mintegy 70 nyelvre lefordított mesék korról korra változatlan frissességgel képesek megörvendeztetni – nemcsak a gyermekolvasókat. Jelen kötet nem csupán a mesék 3. javított kiadását tartalmazza, de az eddigi kiadásokból kimaradt gyermeklegendákat is.

 

 

 

Nála hímsellő, nálam sellér (Elekes Dóra beszélgetése Adamik Lajossal és Márton Lászlóval, www.litera.hu)

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.