Kosztolányi Dezső

Vissza

Édes Anna

(2010)
Sorozat: Kosztolányi Dezső Összes Művei
Műfaj: Irodalomtudomány
Oldalszám: 936
Méret: Kötve, 135 x 207 mm
ISBN: 978-80-8101-352-2
raktáron:
Bolti ár
3 400 Ft / 12,50 €
Kedvezményes ár 20%:
2 720 Ft / 10 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Kosztolányi Dezső Összes Művei

Sorozatszerkesztő Szegedy-Maszák Mihály és Veres András


A kötetet szerkesztette és a jegyzeteket készítette Veres András. A forrásokat sajtó alá rendezte Veres András, Parádi Andrea, Józan Ildikó, Sárközi Éva, Lipa Tímea. Lektorálta Horváth Iván, Tverdota György.

 

A genetikus textológia Magyarországon úttörő módszerével tesszük közzé Kosztolányi Dezső Édes Anna című regényét. A szöveget szokatlan formában adjuk közre: párhuzamosan közöljük a fennmaradt kézirat betűhű átiratát és az 1926-os első könyvkiadás ugyancsak betűhű szövegét (feltüntetve a Nyugatban megjelent változat eltéréseit is). Az olvasó így betekintést nyer Kosztolányi alkotói műhelyébe.

Nemcsak a kézirat közlése számít forráskiadásnak, hanem a szerző gyorsírással írt, eddig ismeretlen színpadi forgatókönyvének közreadása is. Az Édes Anna kalandos utóéletét is részletesen bemutatjuk és dokumentáljuk. 1943 és 1963 között ugyanis nem jelenhetett meg a regény, később viszont Kosztolányi legtöbb kiadást megért műve lett. A kötet szöveggyűjteményként tartalmazza az Édes Annáról szóló gazdag irodalmat 1926-tól 2010-ig, s Kosztolányi vele kapcsolatos összes nyilatkozatát, írását. Az Édes Annával indul útjára az életmű régóta tervezett kritikai kiadása.

 

 

KOSZTOLÁNYI DEZSŐ ÖSSZES MŰVEI

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.