Salamon Magda

Vissza

Egy csipet józan íz

Szakácskönyv

(2010)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Szakácskönyvek, életvezetés
Oldalszám: 200
Méret: Kötve, 150 x 210 mm
ISBN: 978-80-8101-329-4
elfogyott:
Bolti ár
2 500 Ft / 9,40 €
Kedvezményes ár 20%:
2 000 Ft / 7,52 €

Ez a szakácskönyv is úgy kezdődik, mint minden más szakácskönyv: „A sajtot kis kockákra vágjuk, és az olívaolajjal, sóval, kevés chilivel és törött borssal legalább 1 órára, de akár 1/2 napra letakarva félretesszük...” Csak néhány recept elolvasása után derül ki, hogy itt merőben új ételeket kínál a szerző asztalunkra.

Nemcsak a szemlélete más, hiszen kerüli a vörös húsokat, a nehéz zsírokat, a cukrot, és előnyben részesíti a szervezet számára könnyen feldolgozható ételeket, hanem tájainkon kevéssé ismert és használt fűszerekkel, alig ismert, de nálunk is egyszerűen termeszthető növényekkel is megismertet. Újfajta főételek, szokatlan körítések és levesbevalók receptjeivel, eredeti ízkombinációkkal lepi meg olvasóit, és főzni csábítja azokat is, akik eddig nem szívesen sürgölődtek a konyhában.

Az étel nemcsak táplálék, életünk fenntartója. Az étel az ízek kultúrája, az ízlés és a szépérzék fejlesztője. Lapozgassanak örömmel ebben az okos szakácskönyvben, és próbálják ki a benne található recepteket.

 

Mit eszik a magyar író Gombosszegen? (Scipiades Erzsébet, Népszava online)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.