Céline, Louis-Ferdinand

Vissza

Utazás az éjszaka mélyére

Regény

(2010)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Világirodalom
Fordítás: Szávai János
Oldalszám: 472
Méret: Kötve, 135 x 208 mm
ISBN: 978-80-8101-345-4
raktáron:
Bolti ár
3 390 Ft / 11,90 €
Kedvezményes ár 20%:
2 712 Ft / 9,52 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Louis-Ferdinand Céline 1932-ben jelentette meg első regényét, az Utazást, amelyet megjelenésekor rendkívüli érdeklődés – elismerés, rajongás, megrökönyödés vegyesen fogadott. Általános elismerés fogadta a témaválasztást, a regény ugyanis, mint méltatói mondták, páratlan mélységben mutat be egy ritkán leírt világot, a szegénység világát. Megrökönyödés fogadta viszont sokaknál az írói módszert, azt a fajta beszédmódot, mondhatnánk szegény-beszédet, amely az élőbeszéd látszatát kelti.

Céline-nek sikerült az, ami egy író számára a legfontosabb és a legnehezebb: új hangot megszólaltatni. Úgy megszólaltatni és láttatni modern világunkat, ahogyan előtte még senkinek sem sikerült. De ez az új hang és új látásmód része egy dialógusnak, amelyik térrel és idővel nem törődve újra és újra próbál választ találni a létezés nagy kérdéseire, a szenvedésre és a szegénységre.

Céline hősének, Bardamunek a válasza: a bevett értékek, sőt, minden érték tagadása. De maga a mű, az Utazás az éjszaka mélyére, már létével, a maga értékteremtésével cáfolata Bardamu világlátásának. Az olvasóra hagyva így a végső, de minden egyes olvasásnál megújuló válaszadást.

 

Szávai János: Kutya nehéz (Jánossy Lajos beszélgetése Céline magyar fordítájóval, litera.hu)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.