Csehy Zoltán

Vissza

Amalthea szarva

Száz itáliai humanista költő

(2012)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Költészet
Fordítás: Csehy Zoltán
Oldalszám: 728
Méret: Kötve, 140 x 230 mm
ISBN: 978-80-8101-572-4
raktáron:
Bolti ár
3 900 Ft / 14 €
Kedvezményes ár 20%:
3 120 Ft / 11,20 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Összeállította, válogatta, fordította Csehy Zoltán

Szerkesztette és a fordításokat az eredetivel egybevetette Polgár Anikó

 

Nem túlzás azt állítani, hogy a humanista, neolatin irodalom mellőzésével egy atlantisznyi terület süllyedt el a feledés óceánjában. Ebből az elsüllyedt szellemi köztársaságból érkezett játékos és komoly tudósítás ez a könyv, melynek sosem léteztek határai (hacsak az emberi fantázia és tudás végpontjai nem azok), társadalmi osztályai, minden egyes polgára annyit ért, amennyit tanult nyelve és tehetsége nyomott a latban.

A bőségszaru állítólag a csecsemő Zeuszt tápláló Amalthea nevű kecske szarvából született. Ilyen bőségszaru a latin nyelvű humanista költészet világa is, mely országhatárokon, nemzeteken átívelve ontotta javait, és táplálta több századon át egy olyan szellemi köztársaság híveit, akik a világirodalom legelvetemültebb idealistáiként, szinte egy-egy anarchista hevével gyarapították egy olyan nyelv és kultúra irodalmát, mely akkor a legtöbb ember számára gyakorlatilag nem is létezett.

Csehy Zoltán kötete, ez a nagyszerű vállalkozás, 100 humanista költő gyöngyszemeiből nyújt válogatást, életrajzi és fordítói jegyzetekkel kiegészítve.

 

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.