Gazdag József

Vissza

Egy futballfüggő naplójából

(2015)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Publicisztika
Oldalszám: 296
Méret: Kötve, 110 x 185 mm
ISBN: 978-80-8101-886-2
raktáron:
Bolti ár
3 200 Ft / 12 €
Kedvezményes ár 20%:
2 560 Ft / 9,60 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

„Gazdag Jóska a labdarúgás harmadik dimenzióját nyitotta meg. A focit eddig csak játszani és nézni volt élvezet, az ő futballfüggős írásait viszont olvasni is az."

(Simon Attila történész, a Fórum Intézet igazgatója)


„Ez a könyv nem csupán a futball zengő ábécéje vagy ablak-zsiráfja, hanem a fanatikusok breviáriuma, filozófiai kis traktátus és szépirodalmi csemege. Objektíve tízes. Szubjektíve több. Sokkal több."

(Sánta Szilárd irodalomtörténész)


„Gazdag József a pozsonyi Új Szó napilap legendás Focitipp mellékletének megalapítója és egy évtizeden át főszerkesztője, összeállítója volt. A melléklet akkora sikert aratott az olvasók körében, hogy sokan pusztán emiatt vásárolták a lapot, fizették elő annak keddi számát. Tárcáival, a Focitipp vezércikkeivel a szerző új műfajt teremtett: írásai a rövidpróza, az egyperces novella, a filozófiai kisesszé, a lírai önvallomás és a napló határán mozgó sajátos szövegek, amelyek a futball jelenségét originális világszemléletté tágították."

(Németh Zoltán költő, irodalomtörténész) "Ez egy tüneményes könyv. Már senki nem lesz futballszurkoló, amikor Gazdag József még mindig az lesz."

(Esterházy Péter, író)

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.