Pályi András

Vissza

Megérkezés

Regény

(2003)
Sorozat: Pályi András könyvei
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 320
Méret: Kötve, 130 x 180 mm
ISBN: 80-7149-549-2
raktáron:
Bolti ár
2 490 Ft / 8,30 €
Kedvezményes ár 20%:
1 992 Ft / 6,64 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

A Megérkezés egy ízig-vérig erotikus regény, egy hiteles és megrázó érzéki üdvtörténet, amely – a szükségszerűen tragikus végkifejlet ellenére – nemcsak a sze4relem megváltó ereje mellett tesz hitet, nemcsak a magyar irodalomban eddig szokatlan, "istenkísértő" merészséggel megörökített érzéki pillanatokkal ajándékoz meg, hanem a testiság "misztikáját" illetően is meglepő felismerésékre jut.

E különös, többszereplős "love story", amelynek hősei az 1989-es rendszerváltás előtti magyar valóság középkáderei, valójában arra a kérdésre keresi a választ: étrendezheti-e az ember a nembeli és a társadalmi látánek prioritásait úgy, hogy az "érzékek birodalma" maga alá gyűrje kortól függő, társadalmilag legitimált szerepeit és alkalmazkodóképességét?

Pályi András, noha kivételes érzékkel viseltetik a figuráit motiváló banális hétköznapi tényezők iránt, nem szociográfiát ír, hanem üdítően felszabadító, az olvasót magával ragadó irodalmat, amely úgy nyújt hű képet az ábrázolt korról – a huszadik század második feléről –, hogy rányitja szemünket a szerelmi-érzéki tapasztalatok metafizikájára is. Nem hagyva kétséget afelől, hogy szerinte a belső szabadságot eleve feltételező misztikus "szerelmi áldozat" készsége azokban is megszülethet, akiket a társadalmi közeg és szubkultúra teljesen megfosztott a belső szabadság eszméjétől.

Pályi eddigi legnagyobb regénye a rendszerváltás szerelmi metaforája, egy szerelmi háromszög története. 2005-ben Ana Okrouhlá fordításában Příchody címmel cseh nyelven is megjelent a rendkívül rangos brnói Host kiadó gondozásában.

 

Érzékivé tétel (Szilági Zsófia, litera.hu)

Az érett kor végső kívánsága (Teslár Ákos, A hónap könyve – Élet és Irodalom)

Atyavilág! (Károlyi Csaba, Jelenkor)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.