Jánossy Lajos

Vissza

Hamu és ecet

Regény

(2006)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 280
Méret: Kötve, 110 x 185 mm
ISBN: 80-7149-849-1
raktáron:
Bolti ár
2 600 Ft / 8,30 €
Kedvezményes ár 20%:
2 080 Ft / 6,64 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Jánossy Lajos Hamu és ecet című könyve fejlődésregény, a harmincas éveinek elején járó elbeszélő emlékezése, spirálszerűen „bonyolódó” detektívtörténete, a személyiség freskójának, mozaik-képének különböző közelítésekből lehetséges megfestése és elrendezése. Hogyan állítható helyre, a helyére a múlt? Miképpen teremthető kapcsolat az időben szétszórt ének között?
A keresés vélt ismeretlenjei ismertebbekké, ismertnek gondolt alakjai pedig egyre ismeretlenebbé válnak; apa, anya, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek, nők és barátok népesítik be a fikció terét a 20. század Magyarországán. A „hős” a kitelepítésektől az undergroundig, az 1901-es Jó Pajtástól az 1980-as Pajtás újságig szövi egybe történetét, egészen az utolsó csomóig, amely az elsőt ismétli; a ködbe vesző apa nyomában, a számtalan külső és belső helyszínt megjárt fiú vélhetően egy a múltban kimondani nem tudott vagy mert tagadással mond először életében igent – önmagára.
A könyv „történelmi regény” is tehát, amely a nyolcvanas évekig fejti le az idő szálait. De mindenek előtt olyan regény, amelyben önmagunkra ismerhetünk – a múló időben.


Még egy ok nélküli lázadó (Lovas Ildikó, Beszélő)

Ex Libris (Kardos András, Élet és Irodalom)

Elindult szabadon (Németh Gábor, Jelenkor)

Hát (Csuhay István, Élet és Irodalom)

Ex Libris (Sonnevend Júlia, Élet és Irodalom)


Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.