Kornis Mihály

Vissza

Végre élsz

(2006)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 232
Méret: Kötve, 132x208 mm
raktáron:
Bolti ár
2 880 Ft / 10,29 €
Kedvezményes ár 20%:
2 304 Ft / 8,23 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Váratlan időszerűséggel szólalnak meg Kornis Mihály fiatalkori novellái. A Végre élsz szövegei nemcsak élnek: újra élnek és erősebben élnek, mint valaha. Élteti őket a folyamatosan lüktető jelen, mivel a halálig és azon túl is megélhető, örökre kizökkent idő van jelen ezekben a történetekben: nagyapa és unokája test-cseréjében, az eltemettetése vesszőfutását elmesélő halott apáéban, a játszótéri homokozóban feltámadó orosz katonáéban, a táborozásra kárhoztatott kisdiák naplójában, vagy a Duna hullámaiból felbukó egykori áldozatok táncában. A páratlan nyelvi leleménnyel megalkotott szövegek olvasói és hallgatói egyaránt meggyőződhetnek róla, hogy az írások épp olyan szuggesztív erővel hatnak nyomtatásban, mint a könyvhöz mellékelt mp3-as CD-n, a szerző előadásában.


„Kornis a fehér varázslatot akarja, sóvárogja a csodát... Könyvének mély árama a remény... Nevetése független, de nem anyagidegen; része egy teljességnek, amelynek tragikus látás a neve.”

Balassa Péter


„Kornis Mihály derűs iróniája, a démont megidéző és összekötöző jókedve, hol csak bohóckodó, hol egyenesen hülyéskedő, hol meg morbid fintora azért hiteles, erkölcsös, sőt hősi gesztus, mert egyszerre tud és mer szólni és hallgatni mindennemű faggatásról és faggattatásról, szaggattatásról és szaggatásról.”

Alexa Károly


„A Végre élsz-szel (...) megrajzolja azt a koordináta-rendszert, ami egyszerre jelent kíméletlen ítéletet a társadalmi betegségként feltérképezett (felnőtt) kiskorúság felett, és a legjobb értelemben vett, azaz legaktívabb szeretet az ember iránt, aki nem vegetálásra, nem pótcselekvésre, nem önáltatásra született, hanem alkotásra és kiteljesedésre.”

Pályi András

recenzió a könyvről (litera.hu)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.