Kőrösi Zoltán

Vissza

Milyen egy női mell?

Hazánk szíve. Regény

(2006)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 288
Méret: Kötve, 132 x 208 mm
ISBN: 80-7149-820-3
raktáron:
Bolti ár
2 600 Ft / 8,93 €
Kedvezményes ár 20%:
2 080 Ft / 7,14 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

„Sokan azt mondták, a csontok és a vaspikkelyek szerint a régen elfeledett elődök egykori lakóhelye rejtőzött odalent. Mások úgy hitték, hogy egy hajdani temető volt a folyómeder mélyén, és a sírokat mosta fel a víz. Hiszen a múlt, az elsüllyedt idő s az előttünk járó emberek hol lennének máshol, itt laknak bennünk és körülöttünk, az elmúlt napokból és az elenyészett emberekből tapad össze a föld, a kövek a csontjai, az elfutó felhők az órák, az ember nem csak a jövőjét képzeli maga elé újra és újra, de megálmodja a múltat is, a földet, amin jár, a vizet, amibe megmeríti az arcát, a felhőket, ahová feldobálja a szavait. Óvatosan lépkedj, az álmaimon jársz.”

Kőrösi Zoltán Milyen egy női mell? című műve csaknem kétszáz évet felölelő, magával ragadó családregény, melyben két eltérő történelmi múltú család, a Galíciából Magyarországba vándorló Orlik és a Morva-vidékről betelepülő Flaschner família szövevényes története keveredik egybe, végső soron egy magyar család példázatos sorsát rajzolva meg.
Olvasható szenvedélyes, sodró szerelmi regényként, ahol a test és lélek vonzalmait és gyötrelmeit, a szerelem mibenlétét kutatja a szerző és az olvasó, generációkon, hagyományokon, eleve elrendeléseken és szabad akaratokon át.
Mindemellett Kőrösi Zoltán regénye nagyszabású történelmi regény is, ahol a dokumentumok és kortörténeti szövegek beolvasztásával a szerző csaknem kétszáz év magyar történelmének tablóját festi meg a nagy történelmi események oldalnézetével, a kisemberi sorsok, családtörténetek ábrázolásával. Példázatos mű, ahol két család történetét a közép-európai történelem tapasztalatai alakítják.


„Cuore, amici” (Kolozsi Orsolya, Forrás)

Szépségek szakadatlan szózuhataga (Bazsányi Sándor, Holmi)

Györkerek, indák, levelek (Szilágyi Zsófia, litera.hu) 

Követési távolság (Nagy Boglárka, Élet és Irodalom)


A történet és az árnyéka (Haklik Norbert beszélgetése Kőrösi Zoltánnal, Magyar Nemzet)


Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.