Sándor Iván

Vissza

Követés

Egy nyomozás krónikája. Regény

(2006)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 280
Méret: Kötve, 132 x 208 mm
ISBN: 80-7149-819-X
raktáron:
Bolti ár
2 100 Ft / 6,97 €
Kedvezményes ár 20%:
1 680 Ft / 5,58 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

Sándor Iván: „Sokak tekintetével kell látnom, hogy a magamé éber maradjon.”

 

„A magánnyomozó szeret egy lépéssel az apparátus előtt járni, így bukkanhat rá olyan mozzanatokra, amelyek feltárását »magasabb szempontok« akadályozhatják, akár tilthatják. Ilyenkor tárulnak fel a tágabb összefüggések is, kielégítheti ambícióit, aki hajlamos rá, hogy egy-egy esetben, akár a világrend szerkezetét keresse” – jegyzi fel a regény főszereplője.
A Követés 1944 decemberében, a budapesti csata véres napjaiban játszódik. A regény Nyomozója évtizedek múltán egy fiú és egy lányka odisszeájának útját járja végig, miközben elhurcoltak és elhurcolók, gyilkosok és áldozatok, menekülők és embermentők párhuzamos történetei a sorsokat alakító térben összetalálkoznak. Szerzőnk írásművészete nagy nyelvi erővel formál egységgé dokumentumot és fikciót, álmot és emlékezést; ötvözi a sodró történetmondást a megújított regényhagyományok poétikai eszközeivel. A Követés az egykori lépések nyomvonalán követővé teszi az olvasót is, olyan történet részesévé, amelyre a magyar irodalom eddig nem talált szavakat


A létezés mélyén (Olasz Sándor, Jelenkor)

Lépésről lépésre (Jánossy Lajos, litera.hu)

Mítosz és valóság (Pályi András, Élet és Irodalom) 

Üres helyek krónikája (Bombitz Attila, Élet és Irodalom)

Újra [A Követés naplója] (Csuhai István, Jelenkor)

Emlékekből, jelenből, dokumentumokból és fikcióból álló palimpszeszt (Sárossi Bogáta, válogatás a Követés német nyelvű fogadtatásából, Élet és Irodalom)

 

A szerző honlapja:
www.sandorivan.com

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.