Jeles András

Vissza

Füzetek

„Főúr, füzetek!”

(2007)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Oldalszám: 280
Méret: Kötve, 130 x 200 mm
raktáron:
Bolti ár
2 400 Ft / 8,96 €
Kedvezményes ár 20%:
1 920 Ft / 7,17 €
Darabszám :
Nincs termék a kosárban

„Ami engem illet, sajnálatosnak tartom, hogy ISTEN-t az emberek előttem járó nemzedékei úgy keresték föl, mint fölgerjedt vidéki urak a helybeli bordélyt.”


A kiváló rendezõ, aki az elmúlt évtizedek magyar film- és színházművészetének legnagyobb formai újítója, most új műfajban jelentkezik. A Füzetek – „Fõúr füzetek!” című könyve műfajilag Witold Gombrowicz Naplójához áll a legközelebb, azaz nem a személyes és társadalmi élet alkalmi eseményeit, történéseit rögzíti, sokkal inkább a belsõ gondolati-érzelmi felismerések, töprengések terepe e töredékes naplóforma. De éppen ez a „work-in-progress” jelleg adja a mű izgalmát és rangját, soha nem készen kapott nézetek, gondolatok jelennek meg, hanem az alakulásban lévõ szellemi műhelymunka művészi vívódásai, útkeresései. 
Jeles András szkeptikusan bölcs művész, a Füzetek c. műve mégis azt bizonyítja a figyelmes olvasó számára, hogy mindemellett szenvedélyes és sokfelé figyelõ ember, aki képes folytonosan felülvizsgálni nézeteit, így önmagát is. 
A Füzetek arról tanúskodik, hogy Jeles András műveit ezentúl nemcsak nézni, hanem olvasni is kell: ugyanaz a jelentõs személyiség beszél.

 

 

Ex Libris (recenzió, Élet és Irodalom)

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.