Kornis Mihály

Vissza

Lehetőségek könyve

(2007)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Magyar
Méret: Kötve, 132 x 208 mm
ISBN: 978-80-7149-989-3
elfogyott:
Bolti ár
2 800 Ft / 11,92 €
Kedvezményes ár 20%:
2 240 Ft / 9,54 €

A Lehetőségek könyve folytatása, mondhatni: ikerkönyve a nagysikerű Vigasztalások könyvének. A Nők Lapjában sorozatban közölt írások középpontjában a férfi-nő kapcsolat rejtélye áll, de az író perspektívát vált, most a jövő távlatából kérdez rá a boldogság esélyeire és a személyes kapcsolatok drámáiban megjelenő lehetőségeire. Ami a különböző írásokat összeköti: Kornis Mihály szenvedélyes és mégis pontos írói nyelve, igazságkereső attitűdje. A könyv CD-mellékletben tartalmazza az összes szöveget - a szerző előadásában.

"Az élővilág utolsó reménysége vagy te, bárha talán nem is tudod. Holott bizonyos értelemben téged meghalad még egy muslica is: ő nem tud hibázni, képtelen szándékosan tenni bármit is. Nem lehet már azonosabb önmagával, mint most. Te igen.
Te vagy itt a kapu a jövőbe, vagy senki.
Az élővilág szolgálja az embert, míg szolgálhatja. Mondhatatlan, ezzel mit kockáztat. De kész rá. A növények és az állatok etetnek s betakargatnak minket. Magasabb állású hercegek minálunk. Mégis, sorsuk a miénkkel egy ponton közös: önmagunkkal együtt elpusztíthatjuk őket is. A macskáim szerint rajtam múlik, hogy végül mi történik mindannyiunkkal."

 

 

Jó tanácsok eltévedt hercegeknek (recenzió, Élet és Irodalom)

Nem akárhogy! - A Lehetőségek könyvéről az Új magyar szó honlapján, Szabó Róbert Csaba kritikája 

 

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.