Dousková, Irena

Vissza

Anyegin ruszki volt

(2009)
Sorozat: Sorozaton kívül
Műfaj: Széppróza / Cseh
Fordítás: Csoma Borbála
Oldalszám: 240
Méret: Fűzve, 122 x 200 mm
ISBN: 978-80-8101-168-9
elfogyott:
Bolti ár
2 600 Ft / 9,59 €
Kedvezményes ár 20%:
2 080 Ft / 7,67 €

Irena Dousková újabb sikerkönyvét tartja kezében a kedves olvasó, mely a 2002-ben, Csehországban „Év könyvé”-vé választott bestseller, a Weöres Csepel folytatása. A történet főhőse, Helena Součková már nem dundi kislány, egy prágai gimnázium érettségi előtt álló osztályában látjuk őt viszont a nyolcvanas évek közepén. Életének humoros, gyakran kisebb-nagyobb bonyodalmakat is magukban rejtő történetei elsősorban az iskola, illetve az „Akmed-csoport” kulturális tevékenységei köré szerveződnek.

Olvadás ez már, vagy a normalizáció csúcsa? Nézőpont kérdése.

 

Irena Dousková önéletrajzi ihletettségű regénye a Gustáv Husák nevével fémjelzett időszak tragikomikus mozaikja, amely az idő távlatából sem veszített semmit abszurditásából. A melankólia, a humor és az irónia finom egyensúlya teszi a művet tartózkodó, empatikus vallomássá, amely ugyanakkor a nyolcvanas évek Prágájának pontos bemutatása is egyben.

 

Az Anyegin ruszki volt magával ragad mindenkit, akinek eleven emlékei vannak a panelszürke Husák-éra normalizációs időszakáról, de azokat is, akik ezeket az éveket már csak hallomásból ismerik.

 

 

 

 

 

„Egy magányos fehér vitorla” (recenzió, Kalligram)

Hasonló könyveink

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.