18.08.2010

2006 legnépszerűbb lengyel bestsellere

Jacek Dehnel: Lala. Könyvbemutató a szerző jelenlétében

 

Jacek Dehnel – lengyel költő, publicista, író. Első novelláskötete 1999-ben jelent meg Kolekcja (Kollekció) címmel. Ezt követően első bestseller regénye, a Lala, 2006-ban került a lengyel könyvpiacra, s szinte azonnal a lengyel próza élvonalába emelte a fiatal alkotót.  

A Kościelski-díjjal jutalmazott lírai kötetek után elnyerte az egyik legrangosabb irodalmi elismerés, a „Polityka” folyóirat díját is.

A nagy sikerű bemutatkozás óta három további prózakötete, a Rynek w Smyrnie (Smyrnai tér) (2007), Balzakiana (2008) és Fotoplastikon (2009), valamint két verseskötete látott napvilágot. 

 

 

 

„A Lala nem mindennapi mű. Hasonló stílusbeli érettséggel, formaismerettel, irodalmi kiműveltséggel nem büszkélkedhet egy huszonéves sem (...), mert ilyen olvasott és intelligens ifjakat nem hord a hátán a föld. Dehnel a kivétel, aki erősíti a szabályt.”

 

 Dariusz Nowacki, Gazeta Wyborcza

 

 

A Lengyel Intézet, a Kalligram Kiadó valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében, 2010. szeptember 9-én (csütörtökön), 18.00 órakor, a Petőfi Irodalmi Múzeumban kerül sor a fiatal lengyel szerző komoly irodalmi elismerést hozó, és egy csapásra közönségsikerré váló könyvének promóciójára.

 

 

 

 

A rendezvény keretében Jacek Dehnel szerzővel Mészáros Sándor, a Kalligram Kiadó szerkesztője, valamint Keresztes Gáspár, a kötet fordítója beszélget.

 

 

Tartalomismertető és részlet a regényből ITT olvasható

 

 

 

 

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.