21.04.2016

Kalligramos programok a 2016-os Könyvfesztiválon

Április 22. (Péntek)

B1-es stand:

11.30 Néha jobb felejteni?

Anton Baláž és Peter Juščák könyveinek bemutatója, azokról a borzalmakról, melyek a 20. században az úgynevezett keleti blokkban történtek (A feledés földje, …és ne feledd a hattyúkat!) Moderátor: Kiss AndreaÁprilis 23. (Szombat)

B1-es stand:

10.00 – 11.30 Folyóiratok matinéja

A folyóiratok matinéja magyar és szlovák irodalmi folyóiratok széles választékát kínálja a látogatóknak, tematikus szlovák számokat ajánlva a Könyvfesztiválra. Bemutatkozik a Jelenkor, a Látó, a Kalligram, a Revue svetovej literatúry, az Irodalmi Szemle és az OPUS. Moderátor: Horváth Viktor


16.00 – 16.30 A szlovákkérdés ma. Zárt vagy nyitott Szlovákia?

A szlovákkérdés ma című könyv válogatás az elmúlt 25 év olyan írásaiból, amelyekben a szerzők a szlovák mentalitás alapvető problémáira reflektálnak. Az esszékötetet bemutatja szerkesztője, Rudolf Chmel. Vendégek: Martin Bútora, Martin M. Šimečka. Moderátor: Szigeti László.


Osztovits terem:

17.00 A Kalligram kiadó bemutatja

Három kiemelkedő szlovák szerzőt mutat be három prominens magyar szerző: Pavel Vilikovský: Első és utolsó szerelem c. könyvét Závada Pál, Peter Juščák:…és ne feledd a hattyúkat! c. regényét Szilágyi Ákos és Balla: Az apa nevében c. kötetét Németh Gábor. Vendégek: Garajszki Margit, Dobry Judit, Polgár Anikó – a művek fordítói. Moderátor: Csehy ZoltánB4-es stand:

14.00 – 15.00 Kateřina Tučková: Üldözött istennők (A kötetet a szerző, Kateřina Tučková, és a fordító, Csoma Borbála dedikálja)Április 24. (Vasárnap)

B1-es stand:

12.00 Az ötödik hajó Monika Kompaníkovával
Monika Kompaníková kallódó fiatalokról szóló könyve, Az ötödik hajó a Kalligram Kiadónál, Mélytengeri mesék című gyerekkönyve a Naphegy kiadónál jelenik meg Pénzes Tímea fordításában. A bemutatón közreműködik Tóth Krisztina író. Moderátor: Lovász Andrea

Generuje redakčný CMS systém GlobalWeb a eShop GlobalShop spoločnosti Global Services Slovakia s.r.o.